Innovium voor ouderen

 

Innovium werkt sedert 2012 ook voor ouderen. Vanuit het succes met onze programma’s voor jongeren kwam ook de vraag of Innovium voor ouderen kan ondersteunen in het vinden van werk.

Innovium ondersteunt ouderen die een uitkeringsrelatie hebben met UWV zoals een WIA danwel een Ziektewet uitkering. Innovium is ook binnen het nieuwe Inkoopkader van UWV gecontracteerd om ouderen te ondersteunen nadat zij als werknemer langdurig zijn uitgevallen voor hun oude werk en in de WIA danwel de Ziektewet terecht zijn gekomen.

Werkfit en Werk trajecten bij UWV

Innovium kan voor UWV Werkfit trajecten uitvoeren waarin ouderen die al een tijd niet meer deelnemen aan het arbeidsproces fit worden gemaakt om weer de stap naar werk te kunnen gaan maken. Indien dit positief is afgerond volgt veelal een traject naar Werk. In dit traject wordt de oudere daadwerkelijk begeleid naar een betaalde baan.

Gebleken is dat de aanpak en methodiek van Innovium zeer goed werkt op de behoeftes die ouderen nodig hebben om weer aan de slag te gaan.

Trajecten bij gemeentes

Ook door gemeentes is Innovium inmiddels gevonden om ouderen te ondersteunen. Zo heeft Innovium aanbestedingen gewonnen voor programma’s speciaal voor 50 plussers. We zien namelijk dat ouderen veel waarde kunnen hebben voor werkgevers door hun soms jarenlange (levens) ervaring en dat het werken met ouderen in het bedrijf een mooie balans kan vormen tussen jong en oud hetgeen de bedrijfsvoering ten goede komt.

Laat u inspireren door Innovium met deze porgramma’s.