Internationaal

Innovium ontwikkelt in het buitenland concepten die echt het verschil maken voor kansarme mensen. Wijze lessen worden gebruikt voor de programma’s in Nederland.
De directie van Innovium heeft ervaring in verschillende landen, zoals Tsjechie, Hongarije, Denemarken, Zuid Afrika en Belgie.

Zuid Afrika:

Innovium is oprichter van Job Realisation South Africa. Dit project is gestart in 2009 en heeft 682 jongeren uit de Townships van Kaapstad, Pretoria en Johannesburg naar werk begeleid. Dit is gebeurd in omstandigheden waarvan op voorhand werd aangegeven dat deze bijzonder lastig waren. Lastig was het, maar zoals gebleken is niets onmogelijk. Toenmalig en huidig minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking en Staatssecretaris Frank Heemskerk van Financien hebben een bezoek gebracht aan dit bijzondere project en hebben dit ook ondersteund.

Het bijzondere is dat 93 % van alle deelnemers zich heeft door ontwikkeld en nog steeds werkzaam is.

Tanzania:

Momenteel is een jongeren project in ontwikkeling in Tanzania. Onder de naam Stars zullen kansarme straat jongeren op het eiland Zanzibar een stap maken naar een toekomst die werk als fundament heeft.

Dit zal voornamelijk plaatsvinden als medewerker in restaurants die hier speciaal voor worden gestart, waarin echte lokale produkten worden gebruikt om geweldige lokale gerechten te maken. Op het toeristische Zanzibar kunnen toeristen nauwelijks kennis maken met de échte Tanzaniaanse keuken en hier zal dan ook snel verandering in komen aan het eind van 2016. Ook zullen de jongeren als gids werken om alles te vertellen over de sterren die op Zanzibar bijzonder goed waarneembaar zijn. Op www.zanzibar-stars.com is meer te lezen over dit bijzondere project.