Gemeentes

Innovium begeleidt voor gemeentes verschillende doelgroepen. Dit kunnen jongeren zijn, ouderen maar ook Statushouders. Voor Statushouders is een aparte menuknop met uitleg toegevoegd op deze website.
Jongeren met een uitkering van de gemeente via Participatiewet worden door Innovium ondersteund, maar ook de groep jongeren die geen uitkering hebben maar toch niet werken of op school zitten. Veel gemeentes vinden het belangrijk dat ook deze groep wordt begeleid naar werk of school. Deze laatste groep jongeren levert soms veel problemen op voor gemeentes hetgeen zich kan uiten in crimineel gedrag en overlast.

Innovium helpt Gemeentes voor jongeren
In verschillende Gemeentes ondersteunt Innovium de jongeren om aan het werk te komen, waaronder in de Gemeente Amsterdam. In Amsterdam is Innovium koploper van de 8 aanbieders in Amsterdam als het gaat om succesvolle plaatsingen van jongeren. Maar ook in andere delen van Nederland ondersteunt Innovium jongeren van Groningen tot Venray en van Tiel tot Gouda om een aantal voorbeelden te noemen.

Innovium ondersteunt ouderen

In verschillend gemeentes ondersteunt Innovium ouderen (50+) met speciale programma’s. Zo heeft Innovium in de gemeente Brunssum in Limburg een speciaal programma voor ouderen waarbij specifieke trainingen en werkervaring opdoen leidt tot kansen voor deze doelgroep.

Dienstverlening die werkt!

Met de juiste training, gebruik van social media, begeleiding en kennis van de doelgroepen biedt Innovium een dienstverlening die jongeren en ouderen aan het werk of scholing helpt.

Onderdelen van de training is een goede beroepsorientatie, keuzes maken en motivatie, een uitgebreide mogelijkheid van e-learning die eveneens in het Engels en Arabisch beschikbaar is en netwerktraining.